Gyakori kérdések

Táplálkozás PregTorna Támogatás

Mi fog történni a 8 hét alatt?

A program elején megtanítunk egy speciális cikluskövetési módszert, mellyel megfigyelheted a saját tested, így el tudod különíteni a termékeny és a nem termékeny napjaidat. Segítünk megérteni az esetleges eltérések hátterében álló állapotokat.

Összeállítunk számodra egy személyre szabott étrendet és a program folyamán több receptcsomagot küldünk, melyekhez bevásárlólistát is letölthetsz. Ha valamit nem szeretsz, ajánlunk helyette más alternatívát is. Ez idő alatt javasolt csak ezeket az ételeket fogyasztani, hogy minél inkább feltöltsük a szervezetedet a fogantatáshoz és a várandóssághoz szükséges vitaminokkal, tápanyagokkal.

Naponta küldünk érdekes és hasznos információkat tartalmazó cikkeket, videókat és elvégzendő feladatokat. Ezáltal jobban megismerheted önmagad, ha szükséges, elindulhatsz a változás útján. Elsajátíthatsz és gyakorolhatsz továbbá hasznos mozdulatsorokat, amelyek támogatják a megtermékenyülést és a beágyazódást.

Milyen eredményre számíthatok?

A program segít, hogy jobban érezd magad a bőrödben, emelkedik az energiaszinted és teljesítőképességed. A cikkek, tanulmányok, tartalmak rávilágíthatnak a sikertelenség okaira és támogatást kapsz a problémáid megoldásához. Ha követed a leírtakat, a 8. hét végére mindent megtettél a kisbabád fogadásáért.

Hogyan tudom elérni a programot?

A regisztrációt követően saját fiókodon keresztül tudod követni a programot. Ide kapod a tartalmakat, recepteket, videókat. A fiókodat böngészőből bármikor elérheted, akár asztali gépről, laptopról, tabletről vagy kényelmesen mobilról is.

Milyen segítséget kapok a 8 hét alatt?

Szakértőink a 8 hetes program ideje alatt elérhetőek lesznek számodra. Tudsz tőlük kérdezni, meg tudod beszélni, ha valamit nem értesz. Igény esetén pedig skype konzultációra is lehetőséget biztosítunk.

A Pregprogram csak nőknek szól, vagy férfiak is végigcsinálhatják?

A Pregprogram elsősorban nőknek szól, ugyanakkor a gyermekvállalás egy pár döntése, fontos, hogy mindketten tudatosan készüljenek egy új élet fogadására. Programunk úgy lett kialakítva, hogy a női testet készíti fel a sikeres fogantatásra, ezt célozzák étrendjeink, természetes ciklusfigyelő módszerünk, speciális mozgásvideóink, melyeket a kérdőívünkben megadott adatok alapján személyre szabottan állítunk össze. A felhasználói felületen történik a női ciklus és a lejátszódó lelki folyamatok naplózása, ugyanakkor számos olyan cikkel, információval segítünk, melyeket a pár mindkét tagja tud alkalmazni a mindennapjaiban, legyen szó étkezési tippekről, vitaminokról, életmódbeli szokásokról. A dietetikusaink által összeállított egészséges étrend ideális a férfiak számára is, pszichológiai feladataink pedig remekül támogatják a pár mindkét tagját a mélyebb önismeretben, egymás jobb megértésében, a párkapcsolat építésében, mely alapja a sikeres gyermekvállalásnak.

Ételallergiám van, hogy tudom majd csinálni a programot?

Az egyéni étrend összeállítása előtt egy kérdőívet kell kitöltened, ebben jelöld be, hogy milyen ételekre vagy érzékeny. Ez alapján állítjuk össze a menüsorokat és olyan recepteket kapsz tőlünk, amelyek a problémás összetevő(ke)t nem tartalmazzák.

PCOS-t/IR-t diagnosztizáltak nálam, így is el tudom kezdeni a programot?

A programban szereplő recepteket az egészséges kiegyensúlyozott táplálkozás alapelvei szerint állítottuk össze, amely valójában a PCOS/IR étrendi kezelésének alapját is képezi, bizonyos szigorításokkal. Amennyiben jelölöd a kérdőív során, hogy milyen betegséged van, akkor lehetőséged lesz azt az étrendet kiválasztanod, amelynek a szénhidrát tartománya legközelebb áll az általad tartott étrendhez. Mivel a PCOS/IR étrendi kezelésében egyénenként különbségek lehetnek, ezért bizonyos esetekben szükséges lehet az adott étel szénhidrát mennyiségén módosítanod, vagy a kisétkezéseket lassú felszívódású szénhidráttal kiegészítened attól függően, hogy tízóraira vagy uzsonnára fogyasztod az adott ételt. Minden esetben feltüntettük az ételek energia- és tápanyagtartalmát, így könnyen tudsz a szénhidrátokkal is kalkulálni.

A megfelelő egyénre szabott szénhidrát-bevitel beállítása érdekében javasoljuk dietetikus szakember felkeresését.

Vegetáriánus/vegán vagyok, érdemes előfizetnem a programra vagy csak húsos ételek lesznek?

Amennyiben nem eszel húst és jelölöd a kérdőívben, akkor ilyen ételeket állítunk össze neked.

Arra  szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a programban kizárólag vegetáriánus étrend érhető el, tehát tejet, tejtermékeket és tojást tartalmazni fognak étkezéseid. Azonban igény szerint könnyen át tudod őket alakítani vegán receptekké. 

Miért nem kínálunk vegán étrendet?

Nincsenek tudományos evidenciák arról, hogy a vegán táplálkozás segítené a fogantatást, viszont a nem megfelelően összeállított vegán étrend fehérjeszegény lehet, ami alultápláltságot, hormonális zavarokat, fogantatási nehezítettséget okozhat és negatívan hathat a magzat fejlődésére is.

Folytatható-e a program étrendje azután is, hogy megfogant a baba és kell-e bármit módosítanom?

Igen, folytatható. A Pregprogram étrendje az egészséges táplálkozás igényei szerint lett összeállítva, így várandósság idején is pozitív hatású. Ugyanakkor azt fontos figyelembe venni, hogy a terhesgondozás során bizonyos esetekben szükség lehet speciális diéta összeállítására és folytatására, az esetleges változásokról tehát későbbiekben kell egyeztetned nőgyógyászoddal, dietetikusoddal.

Ezzel a programmal megelőzhető a lombikprogram?

Nem feltétlenül. Vannak esetek, amikor a fizikai tényezők miatt a lombikprogram elkerülhetetlen, viszont a program segítségével ilyen esetben is növelni tudod az esélyeidet. Ugyanakkor az is előfordulhat, hogy mire a beültetésre sor kerülne, a program alatt már megfogan a kisbaba.

Mi történik a program végén?

A program végén kiértékeljük az elmúlt 8 hétben történteket, hogy könnyebben átlásd, mi minden történt. Az eredményeket ki is tudod nyomtatni, és meg tudod mutatni a nőgyógyászodnak.

Vége a 8 hétnek és érzem a változásokat, de még mindig nem vagyok terhes. Folytathatom a programot?

Igen, a program alapja az egészséges életmód, így semmi akadálya, hogy még egyszer elvégezd.

Mi történik 8 hét után? A program lezárását követően elérem személyes fiókomat?

A Pregprogram 8 hétig tart, ez idő alatt minden nap küldünk új cikkeket, több csomagban bővítjük a receptkínálatot és biztosítjuk az 56 napos étrendet. Rendszeren belül lehetőség van kérdezni szakértőinktől, illetve felületet biztosítunk a napi szintű naplózásnak. A program lezárultát követően saját felhasználói felületed továbbra is elérhető lesz, teljes egészében használhatod a Pregprogram rendszerét - vissza tudod keresni a korábbi szakmai anyagokat, videókat, recepteket és folytathatod ciklusod naplózását, letöltheted naplózott adataidat, statisztikáidat stb… - de új információk már nem érkeznek és szakértőinknek sem tudsz kérdéseket feltenni.

Elszámolható-e a Pregprogram egészségpénztárral?

Jelenleg nem, de hamarosan lehetőség nyílik rá. Az egészségpénztári szolgáltatók listáját folyamatosan tesszük majd közzé honlapunkon.

Elérhető a Pregprogram idegen nyelven is?

A Pregprogram hamarosan a magyar mellett angol nyelven is elérhető lesz.

Ugrás az oldal tetejére